Sosialt

Vårt mål er å ha det hyggelig sammen og være til nytte for hverandre.  
Fellesskapet samles til middager 6-7 ganger i løpet av året.  Vertskapet fra 1-2 hus om gangen, har ansvar for å få mat på bordet, gjerne hverdagsmat, selvlaget eller ferdig innkjøpt.  Deltakerne tar med eget drikke til maten og betaler hver sin del av de andre utgiftene.
Styrets leder har anledning til å ta opp saker til informasjon og diskusjon. 

En gang hver uke har de som ønsker det en time med mosjon og svømming i bassenget på Skinnarberga helsehus. Dette  følges opp med lunsj i Blinken sammen med de andre. En annen dag er en av beboerne instruktør for trimgruppen i Blinken. Siden høsten 2011 har vi drevet dataopplæring i form av workshop - lære noe nytt. repetere litt, løse problemer. IT opplæring fortsetter slik at vi kan takle dagens utfordringer med utvidet datatjenester.

Noen av oss er interessert i håndarbeid og i 2019 inviterte Hildegunn, en av våre nye beboere til til et lite kurs i toving. Vi fikk lage hjerter, påskehøner, løpere, lysholdere og epler på 3-4 inspirerende samlinger.


I løpet av 2015 tok en av beboerne initiativ til "Morning coffee og chatt" hver fredag, et populært aktivitet, særlig for de som bor alene.
Vi har investert i en ny storskjerm TV apparat som brukes til intern visning av bilder og film, et populært tiltak, særlig i vintermånedene. Interessante foredrag om aktuelle temaer, ferier eller bedrifter trekker mange beboere.

Vi organiserer en "Les og Reis" aktivitet. Vi leser om et land, eller et sted:  litteratur, geografi, historie, kultur, økonomi, severdigheter mv og tar en lang weekendtur for å oppleve mest mulig. Så langt har vi besøkt Reykjavik, Edinburgh, Riga, København, Mogan på Gran Canaria og Stockholm. 

Vi organiserer dagsutflukter og konsert besøk en gang i blandt.


Bordene i Blinken dekket til fest

Felleshuset "Blinken" brukes til møter, også til uformelle "pub- kvelder", familie fester, feiring av åremålsdager, barnebarndåp og konfirmasjoner. 
Hybelen i huset er populær for gjesteovernattinger. 
Klikk på bildene under for forstørrelse.
 

 
Stuen og hybelen i Blinken  

 

Top of page    Forside